Mistet synet av blodpropp. Akupunkturbehandlinger har gitt 70% av synet tilbake.

Pensjonert advokat Per Høst fra Oslo våknet opp en søndag morgen og kunne ikke se på venstre øyet. Seks uker etter er 70 prosent av synet tilbake, og han takker Erik Vinje Olbjørn for det.

Han kom seg til legevakt, og derfra ble han sendt til Ullevaal Sykehus, hvor en lege brukte fire timer på å undersøke ham.

– Legen konkluderte med blodpropp som hadde rammet synet mitt. Hun sa at jeg ikke kunne vente bedring. Det slo jeg meg ikke til ro med, sier Høst.

Etter en ukes tid med akupunkturbehandlinger merket han bedring på øyet. Han gleder seg veldig til å gå til legekontrollen den 8. juni. Der man ikke kunne forvente bedring, er det 70 prosent syn tilbake.

– Dessverre er det jo slik at legevitenskapen ikke støtter opp om alternative behandlinger, så legen vil kanskje si at det har sin vitenskapelige forklaring. Men jeg vet det er akupunkturen, for det er det eneste jeg har gjort siden blodproppen rammet.

Erik Vinje Olbjørn, som har drevet med akupunktur for øyelidelser i mange år, har behandlet mange som Per Høst.

– Det er veldig fint at det virker, særlig for pasienter som får høre at det ikke er mer å gjøre medisinsk. Det er viktig å understreke at akupunktur ikke kurerer alvorlige kroniske øyelidelser, men det er effektiv behandling som supplement til konvesjonell behandling. Akupunktur kan i mange tilfeller også være god hjelp ved til dels alvorlige øyelidelser som blodpropp på øyet som hos Per, men også til å holde flere øyesykdommer fra å forverres, sier Erik.

Les hele artikkelen i Byavisen Tønsberg her: Mistet synet av blodpropp.png

Kommentarer til artikkelen

Legg til ny kommentar:
  • Vis respekt for andre lesere og omtalte personer. Kommentaren kan være inntil 1000 tegn.