Kopping og sunn fornuft

Aftenposten hadde nylig et oppslag der det stod: "Klinikker tilbyr kopping til barn". De tre utøverne som blir omtalt i artikkelen er alle flinke og seriøse akupunktører med lang erfaring. Ingen av dem har noen sinne skadet hverken barn eller voksne med akupunktur eller kopping.

Det ble opplevet som vanskelig for dem å bli trukket inn i en sammenheng der de ble mistenkeliggjort for å holde barn unna adekvat behandling og nærmest drev med barnemishandling.

De fleste som får kopping er voksne mennesker som får det for å lindre muskel og skjelettplager. Muskel og skjelettplager er en av de største årsaken til sykefravær i Norge. Muskelsmerter kommer av dårlig sirkulasjon i muskulaturen. Når det er lite surstoff i vevet blir det ischemi, og det er årsaken til de aller fleste smerter. Kopping øker sirkulasjonen og lindrer på den måten smerten.

I mange tilfeller er ulike manuelle teknikker en mer langsiktig løsning på problemet enn smertestillende medikamenter. Smertestillende medisiner er fantastiske på akutte smerter men mange mennesker leter etter hjelp for sine plager når medikamenter ikke virker eller har bivirkninger. Da er det ikke hyggelig å bli mistenkeliggjort for å ha funnet en løsning, for eksempel kopping eller akupunktur. Myndighetene ønsker å redusere bruken av smertestillende og beroligende medisiner, så vi burde heller samarbeide enn å motarbeide hverandre.

Hilsen Magnhild Bugge
leder av Akupunkturforeningen

Her er artikkelen leder Magnhild Bugge er meget kritisk til: Kopping suger ikke stress ut av kroppen. Det suger kritisk sans ut av hodet av Ingeborg Senneset

{F6AA7E35DF5C}