Vårt medlem akupunktør Linda Olsen på Klinikk Stikk i Arendal er intervjuet i Agderposten.

I artikkelen i Agderposten kan vi lese om Elias Holdø Rasmussen (15) som er migrenepasient og hvordan han har opplevd å få hjelp av akupunktur for migrenen sin av akupunktør Linda Olsen. Linda Olsen har fire års utdanning fra Høyskolen Kristiania, institutt for akupunktur i Oslo. Hun advarer mot helgekurs-akupunktører uten skikkelig kompetanse. 

Elias Holdø Rasmussen (15) går til akupunktør Linda Olsen på Klinikk Stikk i Arendal. – Før fikk han migreneanfall hver niende dag. Etter sju behandlinger her, var han fri for anfall i ti måneder. Vi trodde at han var kvitt migrenen og avsluttet behandlingen. Men uten akupunktur, kom migrenen tilbake – så nå er han i gang med behandling igjen. Vi håper han kan bli helt frisk, sier Elias sin mamma, Linda Skomakerstuen som legger til at sønnen merket endring etter første behandling. Hun tar sønnen med til Arendal hver tredje uke for forebyggende behandlinger.

Forandring med en gang
For Elias startet den fæle hodepinen for tre-fire år siden. Det ble så ille at det bare gikk en drøy uke mellom anfallene. – Når jeg får anfall, kommer det først svarte flekker foran øynene. De blir større og større, og da må jeg bare forte meg hjem fra skole, eller aktivitet. Det går kort tid fra jeg får synsforstyrrelser til jeg ikke ser noe. Og jeg får jo veldig vondt i hodet.

Fant legeartikkel
Elias fikk akupunktur også da han var åtte år, da for bihuletrøbbel, som forsvant. Mor har ingen betenkeligheter med å prøve noe annet enn tradisjo- nell medisin. – Elias fikk nesespray mot migrenen. Den fungerte etter hensikten fordi den tok bort de verste smertetoppene, men den forhindret ikke at han fikk anfall. Det var lindrende, men ikke forebyggende. Da begynte mor å søke etter annen hjelp. – Via et søk på nettet, fant jeg en artikkel publisert i Norske legers tidsskrift der det sto om en undersøkelse om nettopp migrene og akupunktur. Den konkluderte med at akupunktur kunne ha bedre effekt enn det tradisjonell medisin kunne tilby, så da gikk jeg løs på Gule sider for å finne noen som var flink på migrenebehandling, sier Skomakerstuen.

Du kan lese hele artikkelen i Agderposten her.

Side 1 artikkel migrene
Side 2 artikkel migrene
Side 3 Advarer mot helgekurs-akupunktører