Akupunkturforeningen fyller hele 40 år!

Lørdag 13. oktober feiret vi at Akupunkturforeningen fyller hele 40 år i år! I alle disse årene har dyktige fagpersoner jobbet for å profesjonalisere faget, og jobbet for en høy faglig og yrkesetisk standard.

Vi ønsker med vår kunnskap og kompetanse å bidra til bedre helse i befolkningen, og å være et supplement der helsevesenet ikke har tilfredsstillende behandling, eller der medikamentene har plagsomme eller farlige bivirkninger. De senere årene har akupunkturforskningen økt i omfang og kvalitet, og kan dokumentere effekt på flere ulike lidelser.

Det finnes i dag bachelorutdanning i akupunktur ved Høyskolen Kristiania i Oslo som har eksistert siden år 2008. Høyskolen er den eneste utdanningsinstitusjonen i Skandinavia som tilbyr bachelorutdanning i akupunktur. Dette er et 3 års heltidsstudie, og som gir 180 studiepoeng i medisinske fag og i akupunkturrelaterte fag. Bachelor i akupunktur kombinerer den kinesiske akupunkturen, som bygger på en helhetlig forståelse av menneskekroppen, med den mer moderne medisinske akupunkturen som hovedsakelig benyttes ved smertebehandling i muskel- og skjelettsystemet. 

Vi stiller høye krav

For å bli medlem av Akupunkturforeningen må akupunktøren, i tillegg til å ha bachelorutdanning i akupunktur, ha 60 studiepoeng til i medisinske fag. Dette tilsvarer 240 studiepoeng, altså 4 års heltidsstudie, i akupunktur-relaterte fag og medisinske fag. Dette gjør at akupunktørene har høy kompetanse i behandling av pasienter med ulike tilstander.

Akupunkturforeningen har 530 medlemmer fordelt over hele Norge og ca halvparten av disse er autorisert helsepersonell (fysioterapeuter, sykepleiere, leger etc). Den andre halvparten er klassiske akupunktører med like solid utdanning i akupunkturrelaterte fag og medisinske fag (grunnmedisin, anatomi, fysiologi, sykdomslære etc).

Autorisasjon

For å sikre høy standard og pasientsikkerhet ved all akupunkturbehandling, jobber Akupunkturforeningen for en autorisasjon av akupunktører som helsepersonell. Fullverdige akupunktører har kompetanse til å jobbe helhetlig med sammensatte helseplager og kan dermed bidra til å redusere overforbruk av medisiner, i tillegg til å bidra til en bedre helse i befolkningen.

Akupunktur tilbys allerede på 40 % av norske sykehus, hovedsaklig på smerte- og fødeavdelinger.

I Kina, Japan, Korea og Vietnam er akupunktur allerede en integrert del av det offentlige helsevesenet. Portugal, Australia, og noen stater i Canada og USA er akupunktører autorisert helsepersonell.

Finn din kvalifiserte akupunktør på www.akupunktur.no