Kurs i Intramuscular stimulation/IMS Bergen

Med: Ronnie Hilland
IMS er en en undersøkelses- og behandlingsmetode av kroniske muskel/skjelettplager.

Fra: fredag 13-11-2009 kl:10:00

Til: søndag 15-11-2009 kl:15:00

Disse plagene er alltid ledsaget av sensoriske, motoriske og autonome manifestasjoner på det vi kaller nevropati. Med andre ord er det snakk om perifere nerver som ikke fungerer normalt og derfor gir disse manifestasjonene. Vi kaller også dette radiculopati p.g.a.problemet med den perifere nerven skjer i rotnivå i ryggen. Denne behandlingsteknikken krever gode kunnskaper i overflateanatomi og i palpasjon. Det vi kjenner som triggerpunkt behandling fra tidligere er bare en liten del av Gunn IMS.

Kursets innhold: Hva er IMS? IMS basis i nevroanatomi og nevrologi, klinisk undersøkelse av pasienter for å fange opp neuropatiske tegn, innføring i IMS behandling, bruk av nåler: plunger, point-finder og laser, undersøkelse og behandling av lumbalcolumna, skulder-, nakke- og albu– og håndplager med pasientdemontrasjon og praktisk utprøving i grupper, undersøkelse og behandling av plager i under­ekstr­emit­ete­ne, farlige innstikk, Veien videre – autorisert ims Gunn utøver!

Lørdag formiddag vil professor Harald Kryvi gi et kurs i overflateanatomi. Han vil gi en gjennomgang av viktige strukturer, muskler, sener, blodkar og nerver. Målet er at hele gruppen får en god oppjustering i disse kunnskapene. Dette er viktig for å unngå farlige og unødvendige innstikk.

Sted: Fysioterapihøyskolen i Bergen og Hilland Fysikalske Institutt

Tid:
fredag     13. nov kl 10.00 – 17.30
lørdag     14. nov kl 09.00 – 16.00
søndag    15. nov kl 09.00 – 15.00

Påmeldte skal møte opp fredag på Fysioterapihøyskolen, Møllendalsveien 6 ved gamle Nygaardsbro.

EVUs ansvarlige: Mette Trolie, tlf 91576154.

Kursavgift: Medlemmer kr 3.750,-. Lærere: kr 1.875,-. Studenter: kr 2.625,-.