Main objections to acupuncture and how to overcome them med Mel Hopper Koppelman

Mel Hopper Koppelman er et navn som stadig flere er blitt godt kjent med de siste årene- både vi som akupunktører og utøvere av kinesisk medisin, men ikke minst også skeptikerne. Hun er en drivende dyktig dame på mange områder, men har gjerne gjort seg aller mest bemerket ved sitt brennende engasjement for å fremme akupunktur som en trygg og effektiv behandlingsform gjennom å kommunisere forskning på en forståelig, klar og grundig måte. Mel står trygt i sin kunnskap og skygger ikke banen for en god debatt med skeptikere. Hva driver henne til å svare skeptikere, hva har hun selv lært ved å gjøre dette og hva har hun lært om akupunktur gjennom å sette seg grundig inn i den vitenskapelige dokumentasjonen?

Mel ønsker at vi skal stå like trygt i vår kommunikasjon. Hun vil derfor ta for seg de argumentene skeptikere bruker for å overbevise det etablerte helsevesen om at akupunktur ikke virker, og gjennomgå hvordan vi kan imøtegå disse innvendingene med selvtillit og evidensbasertkunnskap.

Forskning kan være forvirrende med sitt helt eget språk, egne regler, statistikker og nye studier som publiseres fortløpende. Men resultatene for akupunktur er mye mer positiv enn vi gjerne er klar over. Akupunktur stiller sterkere enn noen annen komplementær behandlingsform, og har også mer støtte i forskningen enn mange populære, konvensjonelle behandlinger. Å vite dette vil bidra til  at vi møter både pasienter og annet helsepersonell med en rakere rygg og større trygghet.

Fredag 9. mars er dagen før landsmøtet til Akupunkturforeningen, og vi håper selvfølgelig at mange velger å ta turen for å få med seg begge deler. Samtidig er vi klar over at det ikke alltid passer å reise til Oslo om man bor et annet sted, og vi er derfor veldig glad for at vi i samarbeid med Høyskolen Kristiania denne gangen har mulighet til å tilby dere å delta via streaming.

Tid: Fredag 9. mars, kl 17-20

Kursavgift: Medlemmer av Akupunkturforeningen 500,-. ETCMA medlemmer 800,-. Akupunkturstudenter ved Høyskolen Kristiania gratis.

Kursansvarlig EVU: Anja Gravdal

Påmeldingsfrist: 7. mars 2018

Sted: Høyskolen Kristiania eller online

Påmelding: https://www.deltager.no/landsmotekurs_med_mel_hopper_koppelman_09032018

Påmeldingsregler:
 Påmelding til kurs er bindende. Påmeldte til kurs som ønsker å trekke seg må betale:
– halve kursavgiften når avbestillingen skjer inntil 14 dager før kursstart.
– hele kursavgiften når avbestillingen skjer inntil en uke før kursstart.

Dersom man må trekke seg på grunn av sykdom, vil man bli belastet med et gebyr tilsvarende 10 % av kursavgiften uansett når avbestillingen skjer i forhold til kursstart. I slike tilfeller må legeattest sendes til Akupunkturforeningen.
Skulle kurset av uforutsette årsaker måtte avlyses, vil kursdeltagerne selvsagt få tilbakebetalt kursavgiften, men eventuelle avbestilte flybilletter eller andre utgifter kan Akupunkturforeningen dessverre ikke refundere.