Modul 1 Kurs i behandling av smerter 5. og 6. april 2014 med Ronnie Hilland og Rune Enehaug

Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling med Ronnie Hilland

Smertebehandling er et viktig fagområde for våre akupunktører, der både forskning og klinikk viser at akupunktur kan hjelpe våre pasienter. Derfor er vi veldig glade for nok en gang kunne sette opp dette kurset for våre dyktige akupunktører.

Våre akupunktører har ikke kun et helgekurs i Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling før de begynner å behandle sine pasienter, men minimum 2500 timer/240 studiepoeng, der smertebehandling er en viktig del av utdanningen. Med en slik etterutdanning i tillegg vil våre akupunktører være de best kvalifiserte innen dette området.

Det skilles gjerne mellom to hovedformer av akupunktur: Klassisk akupunktur og medisinsk akupunktur. I sistnevnte gruppe kommer triggerpunktakupunktur/myofascial behandling/intramuskulær stimulering (IMS)/dry needling – kjært barn har mange navn. I kinesisk medisin kalles det ofte for behandlig av ashipunkter. Medlemmer av Akupunkturforeningen er opplært i begge typer akupunkturbehandling.

Kursets innhold: IMS basis i nevroanatomi og nevrologi, klinisk undersøkelse av pasienter for å fange opp neuropatiske tegn, innføring i IMS behandling, undersøkelse og behandling av lumbalcolumna, skulder-, nakke- og albu– og håndplager med pasientdemontrasjon og praktisk utprøving i grupper, undersøkelse og behandling av plager i under­ekstr­emit­ete­ne. Og ikke minst farlige innstikk.

Les mer om Ronnie Hilland her.

Det vil bli anledning å kjøpe boken: The Gunn Approach to the Treatment of Chronic Pain: Intramuscular Stimulation for Myofascial Pain of Radiculopathic Origin på kurset – pris 780kr.

Tid: 5. og 6. april 2014, kl 09.00-16.00 begge dager
Kursavgift: Medlemmer kr 4.000,- lunsj er ikke inkl i prisen. Studentmedlemmer halv pris.
Kursplasser: 24.

Kursansvarlig: Anja Gravdal
Påmeldingsfrist: 28. februar 2014
Påmelding skjer gjennom tjenesten deltager.no ved å følge denne linken:

https://www.deltager.no/modul_1_kurs_i_behandling_av_smerter_5_og_6_april_2014_05042014