Modul 2 Kurs i behandling av smerter 24. og 26. oktober 2014 med Ronnie Hilland og Rune Enehaug

Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling

Smertebehandling er et viktig fagområde for våre akupunktører, der både forskning og klinikk viser at akupunktur kan hjelpe våre pasienter. Derfor er vi veldig glade for å kunne sette opp dette kurset hvor vi går enda dypere i problemstillingen behandling av smerte. Med denne etterutdanningen i tillegg til minimum 2500 timer/240 studiepoeng vil våre akupunktører være de best kvalifiserte innen dette området. Våre akupunktører har ikke kun et helgekurs i Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling før de begynner å behandle pasienter med nåler.

Det skilles gjerne mellom to hovedformer av akupunktur: Klassisk akupunktur og medisinsk akupunktur. I sistnevnte gruppe kommer triggerpunktakupunktur/myofascial behandling/intramuskulær stimulering (IMS)/dry needling – kjært barn har mange navn. I kinesisk medisin kalles det ofte for behandlig av ashipunkter. Medlemmer av Akupunkturforeningen er opplært i begge typer akupunkturbehandling.

Det forutsettes at man har Modul 1 kurset.

Kursets innhold: Vi tilbringer en dag på Anatomisk Institutt på Haukeland sykehus der anatomiprofessor Reidar Myklebust går gjennom viktige strukturer, muskler, sener, blodkar og nerver. Dette er viktig for å unngå farlige og unødvendige innstikk.

Vi fortsetter der vi slapp på Modul 1 og går enda dypere i nevroanatomi og nevrologi, klinisk undersøkelse av pasienter for å fange opp neuropatiske tegn, undersøkelse og IMS-behandling av lumbalcolumna, skulder-, nakke- og albu– og håndplager med pasientdemontrasjon og praktisk utprøving i grupper, undersøkelse og behandling av plager i under­ekstr­emit­ete­ne.

Tid:
fredag 24. okt kl 10.00 – 17.30
lørdag 25. okt kl 09.00 – 16.00
søndag 26. okt kl 09.00 – 15.00
EVUs ansvarlige: Anja Gravdal
Kursavgift: Medlemmer kr 5.500,-. Studenter: kr 2.750,-. Kun 24 kursplasser.

Påmelding skjer gjennom tjenesten deltager.no ved å følge denne linken: https://www.deltager.no/modul_2_kurs_i_behandling_av_smerter_24_og_26_oktober_2014_24102014