TKM ernæring i praksis med Daverick Leggertt

«Mat er medisin!» «Du er hva du spiser!» Dette er formuleringer vi kjenner igjen fra flere medisinske tradisjoner.  Som vi vet har TKM et eget perspektiv på matens energi. Enhver matbit gir sin energetiske reaksjon i kroppen. Tenk deg et «hot» chili-måltid og kjenn hvordan varmen brer seg! Ja, dette er noe vi som jobber med energi kan bruke målrettet. Denne helgen skal vi se på hvordan ernæring kan brukes for å støtte opp om behandlingen vi gir våre pasienter.

Ernæring er generelt klassifisert som en del av Yang Sheng i kinesisk medisin. Yang betyr å nære, Sheng står for liv og vitalitet. Yang Sheng omfatter alle praksiser som nærer livet, så som Qigong, livsstil og ernæringsmessige forhold. Kostholdsveiledning i forhold til TCM kan være et effektivt og nyttig redskap for oss som er utøvere av kinesisk medisin.

Dette kurset vil gi oss både innsikt og trygghet for å anvende kosthold for å fremme helse. Kunnskap om riktig ernæring er et effektivt og understøttende middel, til bruk både privat og i klinisk praksis.

I løpet av helgen vil vi dekke følgende:
Oversikt over TCM ernærings prinsipper
Kostholdstilnærminger i forhold til TCM syndromer
Hvordan lage helende kraft og supper
Oppskrifter og kostplan
Case-studier
Hvordan gi råd til pasienter

Her kan du lese mer om Daverick Leggett.

Sted: Park Inn, Øvre Slottsg 2c, Oslo
Tid: 6. og 7. oktober 2012, kl 09.00 -16.00
Kursavgift: Medlemmer kr 2500. Studentmedlemmer halv pris.
EVUs ansvarlige: Mette Trolie
Påmeldingsfrist: 6. august 2012
Påmelding skjer ved å sende en mail til: merete@akupunktur.no. Du vil få tilsendt faktura etter påmeldingsfristens utløp.

Kurset er fullt, men det er mulig å skrive seg på venteliste.