Verdensdagen for akupunktur – 15. november 2018

Gratulerer med Verdensdagen for akupunktur!

I år er det 8 år siden akupunktur ble inkludert på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv. Hensikten med dette arbeidet er å beskytte rikdommen i forskjellige tradisjoner – som utøvende kunst, språk, ferdigheter og kunnskap – samt være en kilde til utvikling for disse.

Verdensdagen for akupunktur (World Acupuncture Day) markeres i år med et stort, internasjonalt arrangement i Unesco-bygningen i Paris. Dette påfølges av en 2 dagers konferanse i Cité des Sciences et de l’Industrie, organisert i samarbeid med UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), WHO (World Health Organization) og WFAS (World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies). Konferansen vil belyse følgende temaer:

  • Vitenskapelig forskning på akupunktur
  • Akupunkturens bidrag til akuttmedisin og humanitært hjelpearbeid
  • Status på akupunkturutdanningen i de ulike verdensdelene
  • Akupunkturens historie og utvikling på de forskjellige kontinentene

Akupunkturforeningen og Institutt for Helsevitenskap, Høyskolen Kristiania, sender 2 representanter til markeringen og konferansen. Det norske fagmiljøet bidrar aktivt til det internasjonale arbeidet med forskning, utdanning, sikkerhet og utvikling innen akupunktur.

For å sikre høy standard og pasientsikkerhet ved all akupunkturbehandling, jobber Akupunkturforeningen for en autorisasjon av akupunktører som helsepersonell.

Lurer du på hvor du finner en kvalifisert akupunktør med solid utdanning?

Finn din akupunktør her