Fullverdig medlemskap

 

Hva skal til for å bli medlem i Akupunkturforeningen og kunne kalle seg Akupunktør MAF?

Som medlem av Akupunkturforeningen er du del av et etablert fagmiljø og en forening som jobber for autorisasjon av akupunktører som en egen helsepersonellgruppe.

Medlemskap i Akupunkturforeningen gir flere medlemsfordeler

 

  • Tilgang på rabatterte kurs
  • Jevnlige nyhetsbrev som holder deg oppdatert på faget og miljøet
  • Kan bruke tittelen Akupunktør MAF
  • Søkbar i «finn din Akupunktør» på www.akupunktur.no
  • Medlemsrabatter
  • Rimelig ansvarsforskring (275,- året) og klinikkforsikring.
  • Tilgang på interne medlemsgrupper
  • Stemmerett

Krav til medlemskap

Akupunktører som søker medlemskap i Akupunkturforeningen skal ha bestått eksamen fra utdanningsinstitusjon som bygger sin undervisning på de teoretiske og filosofiske rammene av tradisjonell kinesisk medisin, jfr. Akupunkturforeningens Rammekrav for akupunktører. Totalt må søkeren dokumentere minimum 240 studiepoeng (stp), hvorav minimum 120 stp er akupunkturfag og 90 stp medisinske fag. Det kan nevnes at bachelorgrad i akupunktur bare gir 180 stp. Høyskolen Kristiania kan tilby råd og forslag til relevante påbyggingsmoduler i medisinfag. Lenger ned på siden finner du en link på oversikt over ulike moduler som gir studiepoeng i medisinfag.

Utdannelse fra annen skole?

Søkere med utdannelse fra andre skoler enn Høyskolen Kristiania (f.eks fra utlandet) må kunne dokumentere at den er på samme nivå. Akademiske grader (som Bachelor/Master) må godkjennes av NOKUT. Søkere med akupunkturutdannelse fra andre skoler kan dessuten bli bedt om å avlegge en praktisk prøve.

Realkompetanse?

Foreningen har åpnet for å kunne innvilge fritak for inntil 10 stp ved å vurdere annen helserelevant utdannelse og/eller helseyrkeserfaring. Søkeren må selv sørge for dokumentasjon (vitnemål, fag-/studiepoengoversikt, attester o.l.) og argumentere for at dette er relevant i forhold til våre medlemskrav og evt rollen som akupunktør. Akupunkturforeningen vurderer søknadene og forbeholder seg retten til å gi avslag til svake søknader.

Autorisert helsepersonell?

Søkere som er autorisert helsepersonell som påbegynte sitt akupunkturstudium etter april 2008, må dokumentere at de har minst 90 studiepoeng i de medisinske fagene anatomi, fysiologi og sykdomslære (og minst 240 studiepoeng tilsammen). Link med oversikt over eventuelt nødvendige studiepoeng i medisinfag i de ulike helseutdanningene finner du oversikt over nederst på siden.

Hvordan søke?

Send inn søknadsskjema, sammen med kopi av alle relevante vitnemål og attester som dokumenterer fag og studiepoengene både i akupunktur og medisinfag, og evt autorisasjon som helsepersonell. Det er for tiden ca 3 ukers behandlings-/registreringtid på «enkle» søknader. For søkere med utdannelse fra andre skoler enn Høyskolen Kristiania (inkl.utenlandske skoler) som må behandles av Faglig Utvalg, kan det ta opptil tre måneder.

Pris

Et medlemskap koster kr. 4890,- + kr 530,- (kollektivt medlemskap i SMB Norge) i året og blir årlig indeksregulert. Det meste av dette er fradragsberettiget som fagforeningskontigent på selvangivelsen. I tillegg kommer ansvarsforsikringen på kr. 275,- hvis man ønsker den. Det er tre måneders skriftlig oppsigelse av medlemskapet.