Verdensdagen for psykisk helse 2019: Gi tid

Verdensdagen for psykisk helse startet i 1992 og har siden den gang blitt markert i hele verden den 10. oktober hvert år. Dette har Akupunkturforeningen også lyst til å markere. Målet med dagen er å fremme økt bevissthet om psykisk helse og skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Det skal være like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske for alle mennesker har en psykisk helse, og den må vi ivareta.

Gi tid

Temaet for i år er: Gi tid. Verdensdagen.no gir oss innsikt i hvor viktig det er å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. De tar opp hvor viktig det er for oss å være tilstede, hva multitasking gjør med oss, og stiller spørsmål om vi er tilstede i vårt eget liv. Dette er viktige temaer i en hverdag som for mange preges av tidsklemma og multitasking. Mange av oss tror vi blir mer effektive ved å mulititaske, men i realiteten blir vi mer ineffektive og mer stresset. Stress kan blant annet føre til angst eller depresjon, og angst er en av de vanligste psykiske helseplagene i Norge. Om lag 30 prosent får en angstlidelse i løpet av livet og ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon.

For å kunne vie oppmerksomhet og være tilstede, fysisk eller psykisk krever det at vi er villige til å gi av tiden vår. Men hvordan kan vi bruke tiden vår som kan være godt for den psykiske helsen vår?

Her er noen tips:

  • Hør om noen vil være med og gå en tur.
  • Lag en avtale med en venn du ikke har sett på en stund.
  • Besøk en venn eller slektning som er mye alene.
  • Inviter noen på søndagsmiddag.
  • Ring istedenfor å sende tekstmelding.
  • Smil til en du ikke kjenner.
  • Hjelp noen med noe praktisk.
  • Gjør noen en tjeneste uten at de har bedt om det.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for din egen helse med noen nyttige verktøy.

Vurderer du å gi deg selv tid til akupunkturbehandling, anbefaler vi deg å finne din akupunktør MAF på akupunktur.no. En akupunktør med kompetanse setter av god tid til pasientene, da dette er viktig i forhold til et godt resultat av behandling. Akupunktur er en persontilpasset behandling der diagnostikk, behandling og oppfølging er skreddersydd for hver pasient med egne særtrekk. Du kan lese mer om akupunktur her.

Akupunkturforeningen vil med dette ønske dere alle en riktig god psykisk helse! Gi tid – noe som kan gjøre godt for den psykiske helsen vår.